Affection for affection
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.

ИндексГалерияТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ

Go down 
+5
ELI NIKOLOVA
ДАНИ
Snejana Georgieva
сладката
koteto_viky
9 posters
Иди на страница : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 18  Next
АвторСъобщение
ДАНИ

ДАНИ

Брой мнения : 52

СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyВто 20 Май - 17:43

Snejana Georgieva написа:
ЕЙ СЛАДУРАНКЕ АЗ ОБАЧЕ ТРЯБВА ДА СТАВАМ СЪЩО , А СЪМ СИГУРНА ЧЕ ИМА КАКВО ДА СИ КАЖЕМ , НЕ ТЕ МОЛЯ ДА МИ ПРОСТИШ НО ДНЕС ИМАМ ДЕН ДЕН , И ТРЯБВА ДА УВАЖА ХОРАТА ОКОЛО МЕН А АДМИНА МИ Е ПРИГОТВИЛ ИЗНЕНАДА И ТРЯБВА ДА СИ Я ВИДЯ. ЖЕЛАЯ ТИ ПРИЯТЕН ДЕН С МНОГО УСМИВКИ , И БЕЗ ДА СЕ ЯДОСВАШ И ТИ АКО ОНАЗИ ВЛЕЗЕ И СЕ ЗАЯЖДА С ТЕБ НЕ И ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТОВА, КОГАТО ПОЖЕЛАЕ ЧОВЕШКИ РАЗГОВОР ЩЕ ГО ПОЛУЧИ А ИНАЧЕ НЕКА ЗАПАЗИМ ДОБРИЯТ ТОН , И ПОКАЖЕМ ЧЕ СМЕ ХОРА С ВЪЗПИТАНИЕ . НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТОВА ПО ТОЗИ НАЧИН НАРАНЯВАМЕ ЧОВЕКА КОЙТО НАЙ МАЛКО ЗАСЛУЖАВА ТОВА .НЕКА ОСТАВИМ НЕЩАТА КАКТО СА , АКО ТЯ ИМА НЕЩО ДА КАЗВА НЕКА ГО КАЖЕ В ОЧИТЕ НИ. ХАЙДЕ ОСТАВЯМ ТЕ , ЛЕК И СПОКОЕН ДЕН ОТ МЕН. geek geek geek geek geek geek geek geek geek geek geek geek

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ОТ МЕН ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЩАСТИЕ И КРАСИВИ МИГОВЕ . БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА , И НЕКА УСМИВКАТА ДА НЕ СЛИЗА ОТ ЛИЦЕТО ТИ, НЕКА ВСИЧКИ ТВОЙ МЕЧТИ СЕ ЗБЪДНАТ, И ВСИЧКАТА ЗЛОБА НА ТОЗИ СВЯТ ОСТАНЕ ЗАД ГЪРБА ТИ .
Върнете се в началото Go down
koteto_viky
Главен модератор
Главен модератор
koteto_viky

Брой мнения : 240
Местожителство : СОФИЯ

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyВто 20 Май - 19:43

сладката написа:
Откритие

Днес открих, че съм смъртна! Просто така, отведнъж! Нещо в мен се обърна, просветна, тревожна камбана заби в пространството на човешкото ми съзнание и ме разтърси внезапно. Както вървях по многолюдните улици на посивелия град, усетих относителността на всичко заобикалящо ме. И разбрах! Истината - за себе си, за света и за всички наоколо!

Не се усмихвай така снизходително! Какво си мислиш? Че ти си вечен? Че си едно изключение на всемира? Я не се надувай, човече! И ти си като мен, колкото и велик да изглеждаш в очите си. И теб те е спохождало понякога тайничко нощем онова отвратително нещо, наречено страх, което те хваща за гушата и... стиска, мачка с острите си твърди длани, докато те остави без дъх... Но после, кой знае защо, заспиваш и бързо забравяш!

Какво? Ще кажеш, че никога не ти се е случвало? Е, да приемем, че това е твоята истина! Но можеш ли да бъдеш сигурен, че след време, утре или все едно кога, не би ти се случило? Няма сигурност в тези неща! Даже в никои! Всеки усеща истината, макар и подсъзнателно, но по-лесно е да я потули, да я зарови толкова дълбоко в себе си, че да я забрави завинаги. И успява! Донякъде, до някое време.

В един хубав безоблачен ден, а може би в някоя буря, до съзнанието ти достига от нищото камбанния звън, биещ тревога. Гласът на кристалната истина, пред която няма прегради. И тогава започваш с въпросите... Най-вече към себе си. Питаш и търсиш някакъв правдоподобен отговор. Обикновено си мислиш, че отговор няма и потъваш нещастен в душата си. Става ти толкова болно и се чувстваш напълно предаден, изоставен - от всичко и всички, но най-много от себе си. Питаш се, как си могъл да се съгласиш на това безумие, наречено живот? Кое те е накарало да поемеш този риск и защо? Но може би, това е по-добрият вариант - да си задаваш въпроси, макар да не успяваш да достигнеш до отговор, отколкото да тичаш самодоволно и безпаметно по всички посоки, да тъмнееш от злоба и завист, да измисляш как да прецакаш себеподобните си, за да изплуваш по-високо от тях?! Може би, би бил по-рационален животът ти, знаейки, че и ти си омесен от същото това тесто, което втасва, набухва и изпечено, придобива конкретна форма и вид, специфичен вкус, аромат и характер, изпълнява своята роля - да послужи на някого, а после постепенно изсъхва, ако изобщо стигне дотам и... бива изхвърлено - от хода на времето, от естеството на нещата, по всички природни закони... Ето, това са нещата!

А сега? Още ли се усмихваш ехидно? Ти какво? Мислиш ме за предател? Към себе си, към своите земни събратя? Нищо подобно! Друго искам да кажа! Днес разбрах, че съм смъртна! Да, разбрах го, но почувствах и още нещо, много по-съдържателно, по-драматично! Не може просто така да изтича в безкрая животът! Не може просто така, произволно, да изчезне нещо толкова съвършено, запокитено в нищото! Не може толкова много познания, чувства и чисти стремежи да потънат в нощта, в дълбоката паст на непрогледния мрак! Тогава, защо е светлината? Нали, за да видим чрез нея света - многоликия свят, изграден от невероятно много частици! Но светлината е не само външна, тя струи и отвътре, и обогатява душата - с познания, които ще й помогнат да види скритата истина, която очите не виждат!

Затова днес ти казвам: приятелю, събуди се от ежедневния унес и погледни живота в очите! Той е красив и вълнуващ, най-невероятното нещо, което може да ти се случи! Приеми го и се радвай на всеки следващ миг, защото е подарък за теб, за душата ти, дошла тук да се учи, да търси поле за изява, да се покаже в най-добрата си светлина! Не я затваряй, не я унижавай, дай й власт и простор! Тя знае какво е живот, какво е любов, какво е добро! Дай й шанса да ти покаже кой си, откъде си дошъл и накъде си тръгнал!

Да, днес разбрах, че съм смъртна! Но и че имам безсмъртна душа, която познава пътя - онзи път, който съм забравила, но който ме води към моето "Аз", към онази неотменна изначалност, която нося в своето тяло и която ще остане след него! Така че, какво е смъртност? Онази твърда обвивка, която ще бъде отхвърлена като ненужен материал или онзи последен дъх, наподобяващ въздишка, отлитащ незнайно къде, но носещ в себе си енергийната същност на моята личност? Хайде, кажи ми, ти знаеш ли? Тогава? Не се възгордявай толкова! Помисли си! Може би ще ми помогнеш? А може би, ще помогнеш на себе си? Поне опитай! След като се полуташ из мисълта си, може би, няма да ми се сърдиш, че ти отнех от ценното човешко време? Направих го с най-добро чувство - да отворя пред тебе врата, от която можеш да тръгнеш към други, непознати посоки!

А ако все още ми се надсмиваш и сърдиш, значи, не е дошло времето, подходящо за този разговор с теб. Не си достигнал до онзи завой от пътя, след който ще ти се прииска да опознаеш нови и странни пътеки, потъващи някъде много далеч, зад хоризонта! Но ти вече знаеш, че зад хоризонта има още и още... и така, до безкрай! Остава ти просто да вървиш, да крачиш натам и да откриваш многото лица на света!

ПОБЛИКУВАНО I love you I love you I love you I love you I love you I love you
http://ase2.hit.bg/%CD%E0%E9%20%96%E2%E0%E6%ED%EE%F2%EE.gif
http://ase2.dir.bg
koteto_viky
Главен модератор
Главен модератор
koteto_viky

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyВто 20 Май - 19:44

ДАНИ написа:
СТИХОВЕ ОТ МИНАЛОТО
Очакване

Ето наближава този ден
в които ще те срещна аз
а нещо силно трепва в мен
и с нетърпение очаквам този час
...
Когато твоето лице ще озари
светът около всички нас
и твоите прекрасни бляскави очи
за сетен път ще видя аз
...
Дочаках този ден със сетни сили
и очаквах аз да зърна твоето лице
но не срещнах твоите очички мили
и не чух аз твоето гласче
...
По цял ден сам стоях
и тебе чаках, да се появиш.
дори в съня си пак за теб мечтах
как ярко като слънцето блестиш
...
Времето летеше ден след ден
сълзи напираха в моите очи
защо съдбата е тъй жестока с мен
защо не сме заедно АЗ и ТИ ???

Самота

Спят звездите
Спи небето
Спят горите
Спи морето

Сам съм аз сега
Отново във нощта
Лишен от любовта
Обзет от самотата ...

А дали надеждата
Угасна в тъмнината?
Не! Обикаля тя сама
Нейде из нощта

Придружава я тъгата
Хванати са за ръка
И непрестанно спорят
Любовта или Самотата?

Любов, Вина, Самота

Какво направих, къде ли сгреших?
Дали бе нещо непростимо,
Или с нещо прекалих?
Не мога да кажа ...

Но едно е известно
Защо ли? – Не знам
Присъда – Виновен!
Наказанието – Сам ...

Зове ме мрачен затвора
Наоколо – гъста мъгла
По пътя осеян със спомени
Светът ме изпраща с тъга

Не мога аз да говоря
Нямам сили да махна с ръка
Няма смисъл вече да споря
Това е съдбата – Самота!

koteto_viky
Главен модератор
Главен модератор
koteto_viky

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyВто 20 Май - 19:44

ДАНИ написа:
Има ли чувство на света,По-силно да е то от любовта
Може би това е завистта,
Която кара хората да правят неща без да мислят за последствията. Мислят само за себе си и предпочитат да направят нещо, което би навредило на другите, вместо да постъпят така, че на самите тях да им е добре. Може би завистта е тази, която кара хората да злоупотребяват с чувствата и да ни карат да страдаме...

Може би това е ревността,
Която чука на вратата всеки път, когато някой е близо до любимия ни човек, когато някой се опитва да го докосне... всеки подобен знак би значел, че има възможност този човек да ни бъде отнет.. и ние сме принудени да действаме прибързано и понякога несправедливо...

Може би това е самата любов,
Която ни кара да действаме без дори да помислим за каквото и да е било и е способна да ни въвлече в какви ли не ситуации. Тя, която ни преследва навсякъде и може да причини по-силна болка от каквото и да е било друго нещо на света ... но дали това е най-силното чувство?

Не! – То е без приятели, само, без близки, то е едновременно нежно и убийствено, мило и безпощадно, крехко и разрушително... То е нещо, което може да те превърне от най-щастливия човек на замята, в най-нещастния, То е това което може да даде живот, а в същото време е способно да убива. То е нещо, от което всеки се страхува, но всеки го получава поне веднъж в живота си. То е нещо непредвидимо, нещо необяснимо. За някой – то е всичко, за други – нищо. То е само , търси си приятел, а единствено човека може да му бъде такъв. И затова сприятели ли се веднъж с теб, не можеш да се отървеш от него на сила, трябва ти помощ... а когато няма кой да ти помогне – просто си привързан към него... то не иска да се отдели от теб.. защо ли? Защото То е ... само .. и има нужда от приятел, от човек до себе си ... То е ... самотата...

ТОВА Е НЕЩО КОЕТО НАПИСАХ ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ

сладката

Брой мнения : 256
Местожителство : София

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyВто 20 Май - 22:31

..............................................................

Последната промяна е направена от сладката на Чет 10 Юли - 14:30; мнението е било променяно общо 1 път
https://www.facebook.com/profile.php?id=1305648629#!/profile.php?
ELI NIKOLOVA
Admin
Admin
ELI NIKOLOVA

Брой мнения : 12

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyВто 20 Май - 23:41

ТАКА ИМАМ ЕДНА МОЛБА КЪМ ПОТРЕБИТЕЛЯ СЛЪНЦЕТО АКО ИМА НЕЩО ДА МИ КАЗВА НЕКА ГО НАПРАВИ НА ЛИЧНО СОБЩЕНИЕ , НЯМА СМИСЪЛ ХОРАТА ДА НИ СЕ СМЕЯТ ОТ СТРАНИ ТОВА СЕ НЕЩА , КОЙТО ЗАСЯГАТ НЕ САМО МЕН И НЕЯ ТАКА ЧЕ НАЙ МАЛКО ИМАМЕ ПРАВО ДА КОМЕНТИРАМЕ ПРЕД ОСТАНАЛИТЕ .

ДРУГОТО МИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е ДА ОСТАВИМ ТАЗИ ТЕМА ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЯ И РАЗКАЗИ ЗА ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА ГЛОГА. А ДА ПРЕХВЪРЛИМ РАЗГОВОРИТЕ СИ В ТЕМА ЛАФЧЕ . БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА РАЗБИРАНЕТО . И ВИ ЖЕЛАЯ МНОГО ПРИЯТНИ МИГОВЕ В ФОРУМА И ГЛОГЪТ .

http://ase2.heavenforum.org/forum-f2/topic-t14.htm#289
сладката

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyСря 21 Май - 0:45

...............................................................

Последната промяна е направена от сладката на Чет 10 Юли - 14:31; мнението е било променяно общо 1 път
ELI NIKOLOVA
Admin
Admin
ELI NIKOLOVA

Брой мнения : 12

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyСря 21 Май - 0:49

сладката написа:
ОХО КАК СТЕ МОЛЯ?ЕЛИ КЪДЕ СА СНЕЖИ И ВИКТОР?ОЩЕ ЛИ СЕ ВЕСЕЛЯТ?ВИДЯХ ЧЕ СИ НАПРАВИЛА НОВА ТЕМИЧКА И ОПРЕДЕЛЕНО ИМАШЕ НУЖДА ОТ НЕЯ Wink Wink Wink

А ВЕСЕЛЯТ СЕ ,АЗ СЪМ В ПЛОВДИВ И НАПРАВО ИЗБЕСНЯВАМ ОТ СКУКА . ЕЙ СЕГА ПРЕДИ МАЛКО МИ ЗВЪНАХА ДА МЕ ЯДОСАТ.
сладката

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyСря 21 Май - 0:54

..................................................

Последната промяна е направена от сладката на Чет 10 Юли - 14:31; мнението е било променяно общо 1 път
Snejana Georgieva
Admin
Admin
Snejana Georgieva

Брой мнения : 78

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyСря 21 Май - 10:11

сладката написа:
СНЕЖИ МНОГО ИЗВИНЯВАИ ЧЕ С ТАКОВА ЗАКЪСНЕНИЕ ТИ ЧЕСТИТЯ,НО ЧАК СЕГА СЯДАМ ПО ОБСТОИНО НА КОМТА-

Честит рожден ден!

Бъди ни жива, здрава и щастлива! Букет от чувствата ни приеми,

Обичта ни към теб безкрайна като подарък прегърни!

[center][b]
[center][b]Когато тръгнеш да се изкачваш по стълбата на успеха,

не бъди жестока с останалите, защото можеш да ги срещнеш на връщане.

С пожелания за упоритост, за да следваш мечтите си; смелост - да ги осъществяваш; търпение, за да ги постигаш; и много любов, за да дава смисъл на всичко това!!Най-важното е жените да те харесват, а мъжете да те уважават. Останалите не ги мисли. И да пийнеш яко,з ащото празник без водка е като Титаник без лодка.Приятно пътуване с кораба “Младост” на екскурзия “Любов” през океана “Живот”Smile

[/b]
[/center]
[/b]
[/center]

МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ ЗА МИЛИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ , ТРОГНАТА СЪМ , И СЪЖЕЛЯВАМ ЧЕ НЕ СИ ТУК ДА ТИ БЛАГОДАРЯ ЛИЧНО .
ДАНИ

ДАНИ

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 19:22

А за мене , ще плачкам ако няма. pale pale pale pale pale pale pale pale pale pale
сладката

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 19:33

.................................................................

Последната промяна е направена от сладката на Чет 10 Юли - 14:27; мнението е било променяно общо 1 път
ДАНИ

ДАНИ

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 19:36

сладката написа:
ДАНИ написа:

А за мене , ще плачкам ако няма. pale pale pale pale pale pale pale pale pale pale

КАКОВ ЗА ТЕБ?НЯМА ДА ПЛАЧКАШ Wink Wink Wink

АМИ НЕ ТЕБ БЛАГОДАРИХА А ЗА МЕН НЕ СЕ СЕТИХА ШЕГУВАМ СЕ РАЗБИРА СЕ .ИМАШ ЛИ СИ НАИДЕЯ ДА ЛИ ТЕЗИ ДВАМКАТА ЩЕ ВЛИЗАТ ДНЕС ? geek geek geek geek geek
сладката

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 19:39

....................................................................

Последната промяна е направена от сладката на Чет 10 Юли - 14:28; мнението е било променяно общо 1 път
ДАНИ

ДАНИ

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 19:40

Вървиш сам по пътя си ...
Вървиш и търсиш, но какво ?
Търсиш промяна в живота ...
Или близка сродна душа ?

Минават хората край теб
Някой дори не те поглеждат
Други само заговарят
Трети тръгват редом с теб

Това са приятелите ти в живота
Хората, за които те е грижа
Вървят до теб и те подкрепят
В мъка, болка и беда ...

Но ти не спираш там на пътя
Продължаваш да търсиш, но до кога ?
До кога ще се луташ в лабиринта на живота
Ще намериш ли сродната душа

Идват хората и отминават
Някои си тръгват без тъга
Но други трудно се отделят
И взимат със себе си ... и част от теб

Дали за мъст или за спомен
Може и да не разбереш
Но факт е, не мога аз да отрека
Къс по къс душата ти се рони

Така минава си живота
Ден след ден по пътя прашен
Вървиш и търсиш до забрава
Срещаш, изпращаш и тъгуваш.

А душата част по част
От силна , безпомощна тя става
Всеки взима нещо без да дава
Само истински приятели остават

Чудиш се и търсиш
Търсиш сродната душа
Която освен да вземе част от теб
Ще остане ... и ще дава !

Ще даде капчица живот
На една измъчена душа
Това достатъчно ще бъде
Отново смисъл в живота да намери тя

Но дали таз мечта прекрасна
Е възможна в този свят
Или е просто някаква заблуда
Надежда, обречена на неуспех ...

СПЕЦИАЛНО ЗА ГЛАВНИЯ АДМИНИСТРАТОР Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz
ДАНИ

ДАНИ

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 19:42

сладката написа:
НЯМАМ СИ НАИДЕЯ,СУТРИНТА ДАДОХ НА ВИКИ НЯКОЛКО ИДЕИ ЗА ТЕМИЧКИ И ГЛЕДАМ КАЧИЛ ГИ Е САЙТА,ЩЕ ПОЧАКАМЕ И ЩЕ ВИДИМ,А ЗА БЛАГОДАРНОСТИТЕ СНЕЖИ Я НЯМА ДА И СЕ СКАРАМ Wink Wink Wink

ВИДЯХ , МНОГО СА ХУБАВИ НО ЯВНО Е НЯМАЛ ВРЕМЕ ДА КАЧИ ВСИЧКО , АМА И НИЕ НЕ СЕ СПИРАМЕ ? Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
ДАНИ

ДАНИ

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 19:48

[center]

Защо ... ?

Защо изчеват нощем светлините ?
Защо на криеница играе си луната ?
Защо ги няма през деня звездите ?
Защо угасва огънят в сърцата ... ?

Огън, който тъй силно е пламтял,
Че е стоплял даже хората около нас
Изтривал е следите от болка и тъга
И ни е карал да вършим необикновенни неща

Защо отива си лятото и идва есента ?
Защо една дума може живота ни да промени ?
Защо след слънчев ден излива се дъжда ?
Защо накрая всички оставаме сами ... ?

Самота, всеки жив поне веднъж ще я изпита
Тайнствена, незабравима и жестока
И дано по-скоро се намери някой
Топлината в душата да спаси

Защо трудно е да видиш звездите през деня ?
Защо не може да полетиш само с едно перце ?
Защо толкова зъл и мрачен е света ?
Защо не може да стоплиш едно изстрадало сърце ... ?

Едно изстрадало сърце заслужава топлина
Но как да е дадеш като няма път към него
Болката премахнала е моста над бурната река
Ще успееш ли да я преплуваш ?

Защо сърцето ти не иска пак да затрепти ?
Защо не чувства то мойте сълзи ?
Защо вали, защо боли ?
Защо не може огънят отново да гори ... ?
сладката

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 19:48

........................................................................

Последната промяна е направена от сладката на Чет 10 Юли - 14:28; мнението е било променяно общо 1 път
ДАНИ

ДАНИ

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 19:55

сладката написа:
ДАНИ написа:
сладката написа:
НЯМАМ СИ НАИДЕЯ,СУТРИНТА ДАДОХ НА ВИКИ НЯКОЛКО ИДЕИ ЗА ТЕМИЧКИ И ГЛЕДАМ КАЧИЛ ГИ Е САЙТА,ЩЕ ПОЧАКАМЕ И ЩЕ ВИДИМ,А ЗА БЛАГОДАРНОСТИТЕ СНЕЖИ Я НЯМА ДА И СЕ СКАРАМ Wink Wink Wink

ВИДЯХ , МНОГО СА ХУБАВИ НО ЯВНО Е НЯМАЛ ВРЕМЕ ДА КАЧИ ВСИЧКО , АМА И НИЕ НЕ СЕ СПИРАМЕ ? Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
ТАКА Е ВИЖ КАКВО ПУСНАХ В МОЯ ФОРУМ,ДА ДЕ ТОВА СИ БЕШЕ ЧИСТА РЕКЛАМА Very Happy Very Happy Very Happy

Е СЕГА СТИГА СА ПОЧИВАЛИ ТОРМОЗ ЩОМ СА СЕ ХВАНАЛИ ДА ИГРАЯТ НА ХОРОТО , ЩЕ ИГРАЯТ .
ДАНИ

ДАНИ

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 19:59

Монолог за живота и приятелите...

- Как мислиш, животът хубав ли е?

- Не, а според теб?

- Ами, от една страна – да, от много други – не.

- А той живота не е ли такъв, какъвто си го направиш? Какъвто искаш да е? Защото ако примерно цениш малките неща и им се радваш, ще бъдеш поне малко щастлив и съответно ще се мислиш, че живота е хубав...

- Първо, нещата не зависят само от това, което ти ще си направиш, а и от това, което ще направят хората около теб, затова трябва внимателно да ги подбираш... и второ, ако примерно не ти пука за нищо, ще си мислиш, че си щастлив и ще го вярваш и няма да се интересуваш от нищо друго ... но това е само внушение.

- Искаш да кажеш, че не може да си щастлив, истински, ако си сам и всичко зависи от теб?

- Може, но това е внушението. Човек не може да живее сам, трябва да има хора около него, трябва да има приятели, с които да споделя и болка и щастие, но не става дума за тези приятели, които са повече само познати, отколкото близки хора... когато имаш истински приятели до теб, животът ти зависи и от теб, и от тях ... но също така и от някой, с които си решил да споделиш чувствата си.

- А как се намират такива приятели? Звучи малко невъзможно да има такива хора...

- Ето един пример... Аз много често си говоря с познати и непознати за нешата от живота, за болките, страданията, чувствата, радостта и т.н. Изслушвам ги, те мен също... споделяме си лични неща, плачем, смеем се... Повярвяй ми, много трудно се намират хора, с които може да си говориш на такива теми... но чувствата са най-силните връзки между хората, следователно те най-лесно могат да сприятелят двама човека.

- Но да си говорите само за това ... да споделяш страданията на познати и непознати ... не боли ли ? Гадно е така ...

- Гадно или не, изслушвам и помагам с каквото мога, давам съвети или подкрепям хората в нужда. Едно много странно явление при мен е когато “надуша” някой изстрадал човек и започна да си говоря с него. Получавам някак си енергия и позитивизъм, които се опитвам да предам на този човек. Странното е, че ако става въпрос за моето състояние, нямам никакви сили... и просто си стоя и се сдухвам.... а животът си минава...

- С това последното успя да сдухаш и мен ...

- Съжалявам, понякога навлизам в много болезнени теми, не исках. Но той живота няма да спре да си минава, важното е как го оползотворяваме. Дали правим това, което искаме и ни харесва или това, което ни кажат другите, за да им се харесаме и да им се подмазваме. Всеки избира пътя си и в зависимост от това той бива удовлетворен или не от преживяното. Последствията са различни, понякога си щастлив, понякога нещастен, но пък нали, ако имаше само едното, нямаше да има контраст и всъшност нямаше да има нищо...

- Ти какво избираш? Това, което искаш? Това, което трябва? Или това, което ти казват другите?

- Няма “трябва” в този случай. Никога не съм правил неща, които другите ми казват или нареждат да правя. Живея си по мои правила, но както се оказа те са много различни от другите и понякога си мисля, че живея в отделен свят, където малко хора ме разбират... и всеки път, когато се сблъскам с реалния свят – боли... и когато твърдя, че съм реалист, всеки ми казва, че всъщност съм песимист .... но явно това е реалността за мен. Ако бях избрал да правя това, което ми казват другите, щях да съм роб, нямаше да се радвам на това, което правя, нямаше да ми се случват невероятни неща, нищо нямаше да е както го искам... Разбира се този избор си има и лоша страна. Малко хора ме разбират и искат и могат да ми бъдат приятели. Повечето им е трудно да ме приемат такъв, какъвто съм и ме отбягват, защото не се приобщавам в компанията. Но нямам нищо против, аз имам приятели, малко, но истински.

- По добре така, отколкото много приятели, на които да “слугуваш” и които са ти по-скоро познати.

- Точно затова трябва да се приемаме такива, каквито сме, не да се стремим да променяме другия, за да го допуснем в нашата компания, нещо, което правят много хора. Те не оценяват човека като личност, а искат той да бъде като тях, да се облича като тях да слуша същата музика или какво ли не още глупави прищявки.

- Ами много ясно. Това да се подбираш приятелите според външния вид или цената и марката на дрехите е доста глупаво и може би безсмислено.

- И така, в живота може да си живееш както искаш, може да чувстваш, че живееш... или да се водиш по правилата на другите, да им се подмазваш и т.н., да си мислиш, че живееш и че имаш добри приятели... избора е твой !
ДАНИ

ДАНИ

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 20:01

За да остане природа в България ...

Какво наследство бихте искали да оставите на децата си? Зелени гори, кристални езера и тучни ливади, по които сте тичали на воля като млади или безброй бетонни паметници на човешката глупост и стремеж към богатство. Но всъщност, каквото и да изберете, най-вероятно ще остане второто – благодарение на безразборното, незаконно строителство върху националните паркове и резервати.
Явно у нас все още има хора които не осъзнават че по-ценно за туристите е уникаллната девствена природа, а не претъпканите курорти срещани по цял свят. За предприемачите е по-важно да изберат едно красиво място, да го благоустроят и да заведат там възможно повече посетители за да печелят от това. Но не осъзнават, че с това си начинание унищожават природата и тя вече няма да бъде атракция за туристите. По този начин едновременно съсипват национални паркове и резервати и прогонват любителите на природата.
По една или друга причина, най-красивите места се оказват, националните паркове и резервати. И въпреки законите за опазване на околната среда, се намира начин “хората с парите” да правят каквото си искат с природата без да имат никакви морални задръжки.
През последните месеци се нагледахме на достатъчно такива безумия. Ето какви са последствията от тях:
Пъриви пример – Странджа, защитена зона, където имате шанс да срещнете най-голямото разнообразие на земноводни влечуги в Европа, да се натъкнете на останки от Тракийски гробници, да нагазите в кристално чисти води, да видите изключително редки видове почви – червенозем и жълтозем, които се срещат на едно единствено място на стария континент. Започва се незаконен строеж на територията на националния парк, подправя се подпписа на замесник министъра на земеделието. Измамата е разкрита, строежа е спрян, виновните са глобени. Но нещата не спират до тук. След като не могат да строят на територията на парка, предприемачите решават да премахнат статута на парка за да продължат строежа. И познайте какво – успяват. Вече започвам да си мисля, че както в анимационните филмчета, и в нашата страна всичко е възможно. Благодарение на бързата реакция на природозащитниците и множеството протести, статута на парка е възвърнат и прокуратурата разглежда случая.
Втори пример – връх Перелик, Родопите. Там, за щастие, още не са започнали строителните дейности, но предполагам, че тази радост няма да е за дълго. На лице е проекта, земята вече не е собственост на общината. Скоро се очаква върхът и няколко от околните селца да бъдат “залети” с бетон.
Трети пример – парк “Рила”. Основите на лифт до седемте рилски езера са вече налице, за разлика от разрешителното за строежа му. Разширен е пътя до строителните площадки, отново без разрешение, съобразено с околната среда. Разбира се изпълнителите на проекта категорично отричат, че са навлизали в територията на парка. А може би трупите на повалените дървета около пътя са някакъв нов вид и си поникват така – окастрени и нарязани. Хората разказват как преди години, охраната на парка е съставила акт на група алпинисти за "нерегламентирана дейност в защитената територия" - те били отишли да се катерят по замръзналия водопад Скакавица, а сега бетоновози и багери свободно се движат по пътя въпреки табелките: "движението и паркиране на автомобили, моторни шейни и друга техника строго забранено".
При всяка подобна новина настръхвам и събирам огромно количество омраза към хората които биха продали и майка си за едните пари. Някак си не мога да проумея начина по който те разсъждават. След това малко се успокоявам като разбера, че има и трезво мислещи хора. Хора, пред които бих се поклонил без да се замисля, хора, които лягат пред багерите или правят жива верига пред машините и не им позволяват да погубят природата, въпреки заплахите от строителите, от полицията и др. Трябва да сме истински благодарни и да подкрепяме природозащитниците и доброволците, които излизат по улиците да протестират против тези “анимационни филмчета”, много зачестили напоследък в нашата държава. В противен случай, децата ни ще гледат недокоснатите от човешка ръка столетни планини, чисти езера и зелени поляни само на картинки в книжките или по телевизията.
Природата е наша майка, Майката земя. Развивала се е милиони години, а човечеството е унищожава за десетки. Ние можем да живеем съвместно със тази величествена сила. Не е нужно да се борим с нея и да я унищожава за да постигнем целите си, а просто да се съобразяваме с нея по пътя на развитието си. Тя ни е дала живот, тя ни е отгледала. Редно ли е да се оптлащаме по такъв начин? Редно ли е да постъпваме така и с вече малкото останали зелени кътчета? Вие бихте ли убили родната си майка за да имате охолен живот!?
Следващия път когато излезнете на разходка, не умувайте кой магазин е по-хубав, коя сграда по-красива, коя улица по-оживена. Обърнете внимание на природата, която ви заобикаля... благодарете й за това, че ви е дала живот, че ви е позволила да съществувате, благодарете й за красотата... покажете й, че не ви е безразлична, пазете я чиста... грижете се за нея... и тя ще ви допусне в царството си и ще разберете величието й... съхранете това, което тя ви дава, за да се радват и децата ви, и техните деца !!!
сладката

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 20:06

.................................................................

Последната промяна е направена от сладката на Чет 10 Юли - 14:29; мнението е било променяно общо 1 път
ДАНИ

ДАНИ

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 20:08

сладката написа:
МНОГО Е ИСТИНСКО Wink Wink Wink В СЛЕД БРОЕНИ ДНИ ЩЕ ПУСНА И МОЯТ САЙТ В ПРОСТРАНСТВОТО И ИСКАМ РАЗРЕШЕНИЕ ДА ГО ПОБЛИКУВАМ Question Question Question

ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ПИТАШ ХОРАТА КОЙТО ОТГОВАРЯТ ЗА ТОЗИ , НО МИСЛЯ ЧЕ СИ ИМА НАЧИН ПИШЕ СИ В САЙТА САМО ТРЯБВА ДА ВИДИШ КАК ЩЕ СТАНЕ. АЗ МИЛИЧКА ЩЕ СТАВАМ ЧЕ ТРЯБВА ДА ПРИБЕРА МАЛЧУГАНА , ПОСЛЕ АКО СИ ТУК ПАК ЩЕ СИ ПИШЕМ ЧАО ЗА СЕГА .
сладката

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 20:25

.....................................................

Последната промяна е направена от сладката на Чет 10 Юли - 14:29; мнението е било променяно общо 1 път
ДАНИ

ДАНИ

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 EmptyЧет 22 Май - 20:56

сладката написа:
АЗ ПИТАМ ТЕБ ПОНЕЖЕ МИСЛЯ ЧЕ ТИ СИ АВТОРКАТА Wink Wink Wink

В ГРЕШКА СИ МИЛО МОМИЧЕ АЗ СЪМ ПРОСТО ЕДНА ЖЕНА КОЯТО ВИ СЕ РАДВА , И ОЦЕНЯВА НАПИСАНОТО ОТ ВАС .
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ   СПОДЕЛИ  СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ - Page 9 Empty

СПОДЕЛИ СВОИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ
Върнете се в началото 
Страница 9 от 18Иди на страница : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 18  Next

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Affection for affection :: ОБИЧ ЗА ОБИЧ-
Идете на: